Korte penicillinkure er bedst – Københavns Universitet

17. januar 2017

Korte penicillinkure er bedst

Resistens

I mange år har man troet, at det var vigtigt at slutte sin antibiotikakur for ikke at risikere udvikling af resistente bakterier. Det forholder sig lige omvendt. Professor Lars Bjerrum fra Københavns Universitet afkræfter den gamle myte.

Antibiotikakurene er generelt blevet kortere end før i tiden. Lars Bjerrum fortæller, at lægerne godt ved, at man ikke skal ordinere antibiotika i lige så lang tid, som man engang gjorde.

»Der er meget ny evidens for, at det er vigtigt at stoppe behandlingen, når symptomerne stopper, så man ikke risikerer at udvikle resistente bakterier. Det er ny viden, og det er et nyt budskab,« siger Lars Bjerrum. Derfor skal man også stoppe kuren, når symptomerne stopper".

Læs mere om forskningen indenfor antiobiotika.