19. november 2015

Politiken: Alt for mange danskere behandles unødigt med antibiotika mod hoste

Ubrugelig antibiotika

Hoster du? Så lad være med at gå til lægen, men bliv hjemme: Ifølge Politiken er der alt for mange danskere som får unødvendig antibiotika mod deres hoste.

Nysen og hosten er en del af hverdagen i Efterårsdanmark, men vi  kan faktisk gøre verden en tjeneste ved at vente med at tage til lægen med vores hoste. Alt for mange behandles nemlig unødigt med antibiotika og det er en dårlig idé.

Det er tid til at få gjort noget ved det store, unødvendige forbrug, mener blandt andet professor og praktiserende læge Lars Bjerrum, der er medlem af Antibiotikarådet.

»Hoste er et af de symptomer, som hyppigt bringer folk til lægen, især i vinterperioden, og det behandles også tit med antibiotika. Men 9 ud af 10 gange er hosten forårsaget af en virus, og det hjælper antibiotika altså ikke imod. Så i mange situationer, hvor man som læge ordinerer antibiotika, kunne patienten godt have klaret sig uden«, forklarer Lars Bjerrum, der forsker i blandt andet antibiotika på Institut for Folkesundhedsvidenskab ved Københavns Universitet.

Læs hele artiklen om hvorfor vi skal tænke os om i Politiken.